Politika privatnosti

UVODNE ODREDBE

MISTERIJA, d.o.o., Magistrala 37, Split, OIB: 00325229277, (u daljnjem tekstu: MISTERIJA) poštuje Vašu privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka. Prikupljanje, korištenje i obrada vaših osobnih podataka provodi se u skladu s ovim Pravilima o privatnosti i važećim zakonskim odredbama, uključujući Uredbu (EU) 2016/679 od 27. travnja 2016. (u daljnjem tekstu: „Opća uredba”) i Zakon o Provedba Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018).

U skladu s načelom transparentnosti, ova Pravila su namijenjena ispitanicima kako bi imali točnu i potpunu informaciju o tome koje njihove osobne podatke MISTERIJA prikuplja, koristi, stavlja na uvid ili na drugi način obrađuje, kao i u kojoj mjeri ovaj osobni podaci se mjere. se obrađuju ili će se obrađivati. Također, svrha ovih Pravila je upoznati pojedince koji koriste ovaj internetski portal s rizicima, pravilima, mjerama zaštite i pravima vezanim uz obradu osobnih podataka te načinima ostvarivanja prava vezanih uz obradu.

Ova Pravila vrijede i primjenjuju se u odnosu na prikupljanje, obradu i zaštitu Vaših osobnih podataka te korištenje kolačića i drugih sličnih analitičkih alata prilikom posjeta, registracije i korištenja web stranice www.hotelmurum.com sa svim poddomenama, prilikom slanja elektroničkih pošta. koji ima poveznicu na ovu Politiku privatnosti, te prilikom registracije i komunikacije s vama dok ste gost našeg objekta (u daljnjem tekstu zajedničkim nazivom “Naše online usluge”).
Opća pravila i uvjeti korištenja MISTERIJA internet portala utvrđeni su posebnim pravilima i uvjetima korištenja, a navedena pravila i uvjeti primjenjivat će se u svemu što nije određeno ovim Pravilima, te pod uvjetom da nisu u suprotnosti s odredbama ovih Pravila privatnosti.

OSOBNI PODACI

Osobni podaci su svi podaci koji se mogu koristiti za utvrđivanje Vašeg identiteta. Pružanjem naših online usluga, MISTERIJA  može prikupljati neke od sljedećih osobnih podataka:

  • Ime, prezime, mjesto prebivališta, datum rođenja, JMBG, broj osobne iskaznice ili druge identifikacijske isprave, državljanstvo;
  • Podaci o vašem boravku, uključujući podatke o smještajnoj jedinici u kojoj ste boravili, datumu dolaska, datumu odlaska, kupljenim proizvodima ili uslugama, informacije o vašim preferencijama usluga (vrsta sobe, itd.);
  • Podaci o naručenim uslugama;
  • Dodatne informacije o vama koje možemo dobiti od trećih strana s kojima poslujemo (npr. agencije, turoperatori);

PRAVNI OSNOVI ZA PRIKUPLJANJE OSOBNIH PODATAKA

MISTERIJA prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke samo ako je ispunjena jedna od dolje navedenih pretpostavki i imamo vašu suglasnost.

Primjer: primanje newslettera
Ukoliko želite primati newsletter, na internet portalu MISTERIJA označit ćete kvačicom da želite primati newsletter te unijeti e-mail adresu na koju želite primati newsletter.
Obrada je nužna za izvršenje ugovora u kojem je ispitanik strana ili za poduzimanje radnji na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora.

Primjer: online rezervacija
Prilikom rezervacije smještaja u MISTERIJA koja se vrši na internet portalu MISTERIJA, kako bismo mogli pružiti traženu uslugu. Obrada je nužna za poštivanje zakonskih obveza voditelja obrade.

Primjer: prosljeđivanje podataka u sustav eVisitor
MISTERIJA je dužan svakog gosta prijaviti u sustav eVisitor radi plaćanja boravišne pristojbe i prijave boravka u Republici Hrvatskoj. Obrada je nužna za legitimne interese voditelja obrade ili treće strane.

Primjer: personalizirati svoje iskustvo
MISTERIJA može koristiti vaše osobne podatke kako bi bolje razumjela vaše interese kako bi vam ponudila druge usluge ili proizvode koji bi vas mogli zanimati. To nam omogućuje da prilagodimo komunikaciju na način koji je vama relevantan i zanimljiv.
Može se dogoditi da MISTERIJA prikuplja osobne podatke iz drugih razloga propisanih zakonom, kao što je obrada nužna za zaštitu ključnih interesa nositelja podataka ili drugih fizičkih osoba.

PRIKUPLJENI OSOBNI PODACI

MISTERIJA prikuplja podatke prilikom korištenja usluga ili pristupa MISTERIJA internet portalima:

(I) Prilikom rezervacije smještaja i kupnje drugih proizvoda ili usluga prikupljaju se:

  • Ime, prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa, broj telefona, JMBG. Informacije o kupljenim uslugama (ili proizvodima)

(II) Pristupom internetskim portalima MISTERIJA prikupljaju se:

  • Informacije o vašim interesima za smještaj;
  • Informacije o korištenju web stranice;
  • Informacije o klikovima na naše oglase, uključujući one objavljene na drugim web stranicama;
  • Informacije o tome kako pristupate digitalnim uslugama, npr. operativni sustav, preglednik, IP adresa;

(III) Slanjem upita i pružanjem podrške, konzultacija ili odgovora na prigovore, upitnike i istraživanja prikupljaju se:
Podaci koje nam inače dostavljate prilikom rezervacije ili kupnje usluga, uključujući ime, prezime, e-mail adresu ili ako se povezujete putem društvenih mreža, zatim ime i korisničko ime te kontakt podatke. Sadržaj digitalne komunikacije kao i poveznice na koje ste kliknuli tijekom komunikacije.

(IV) Prijavom na newsletter prikuplja se:

  • Ime, prezime, adresa prebivališta (država), e-mail adresa, datum rođenja, posebni interesi gosta, obiteljski status, spol, jezik komunikacije i hobiji

(V) Prijave gostiju u smještajnom objektu prikupljaju se:

  • Ime, prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa, broj telefona, JMBG, podaci na osobnom dokumentu, podaci o kupljenim uslugama (ili proizvodima) Primjedbe i komentari gostiju

Osim izravno od ispitanika, MISTERIJA može prikupljati osobne podatke i iz drugih izvora u sljedećim slučajevima:

  • od specijaliziranih tvrtki koje pružaju informacije (npr. bonitetne agencije), poslovnih partnera (npr. turoperatora) i javnih registara (registar obrtnika);
  • ako se registracija vrši putem društvenih mreža, npr. Facebook, Google+, prihvaćate da koristimo vaše korisničke podatke, npr. ime, prezime, e-mail adresu ili neke druge informacije koje ste odobrili za dijeljenje;
  • putem video nadzora u objektu MISTERIJA.

U situaciji kada MISTERIJU dajete osobne podatke drugih osoba, trebate voditi računa o sljedećem:

  • MISTERIJA koristi podatke o drugim osobama koje nam dostavite, kao što su osobe uključene u rezervaciju smještaja;
  • Kada dostavljate podatke o drugim osobama, morate biti sigurni da su one na to pristale i da imate ovlast da to učinite u njihovo ime. Kad god je to moguće, trebali biste ih također obavijestiti o obradi osobnih podataka u ovoj Politici privatnosti.

HOW YOUR PERSONAL DATA IS USED

MISTERIJA processes the collected data for the purpose for which they were given and/or for a purpose based on the relevant regulation or legitimate interest arising from or related to the use of the MISTERIJA internet portal and the provision of the desired services.

Therefore, MISTERIJA may use your personal data to:

  • Provided the services you requested, eg accommodation reservation;
  • Provided the information you request regarding the services we offer;
  • Facilitated the use of the MISTERIJA internet portal by removing the need for frequent entry of the same data;
  • Help to adapt the content most relevant to your interests, i.e. for the purpose of adapting the internet portal to your personal preferences and interests – if you do not want to receive personalized content, you always have the option to object by changing your online settings, or by contacting us by phone or by email to update our data;a;
  • Sent notifications about important news about the Internet portal;
  • Prevented fraud or other prohibited or illegal activities;
  • Protect the security and integrity of the internet portal MISTERIJA;
  • For marketing and promotional purposes.

In order to better understand you as a client and to tailor our services and marketing communication to you, MISTERIJA may combine personal data collected during the sale of services with data collected on our websites, applications or other sources,
To send you notifications about new services, service updates, events and special offers that we think may be of interest to you;
To send notifications about other companies and products that we think may be of interest to you, but only if you have previously agreed to such communication,
Marketing research for the purpose of improving our services, where you always have the option to refuse participation;

TKO MOŽE VIDJETI VAŠE PODATKE

MISTERIJA ne prodaje, iznajmljuje ili posuđuje Vaše osobne podatke trećim stranama.

MISTERIJA može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima koji za nas obavljaju određene funkcije, kao što su održavanje IT sustava i aplikacija, marketinške kampanje, obrada plaćanja.

Određene osobne podatke prosljeđujemo nadležnim tijelima temeljem zakonskih obveza, kao što su prijava gostiju u sustav eVisitor u svrhu plaćanja boravišne pristojbe, popis gostiju i prijava boravka stranaca.

U svakom slučaju, kada MISTERIJA treba dijeliti prikupljene osobne podatke, zahtijevamo da isti budu zaštićeni i da se ne koriste u marketinške svrhe.

KAKO ZAŠTITITI SVOJA PRAVA

Imate pravo zatražiti presliku svih Vaših osobnih podataka koje smo prikupili, a podatke koje smo prikupili prilikom rezervacije smještaja možete vidjeti iz same rezervacije. Možete nam pisati ako želite kopiju ostalih podataka koje smo prikupili od vas, navodeći sve pojedinosti koje će nam pomoći da identificiramo i lociramo vaše osobne podatke. Dostava podataka je besplatna, ali MISTERIJA zadržava pravo naplate razumne naknade za posebne zahtjeve, kao što su više kopija, poseban format ili slično.

Želimo da svi vaši podaci budu točni i ažurni, a ako primijetite da su neki podaci koje imamo netočni, javite nam.

Također, podsjećamo Vas da imate pravo zatražiti ispravak ili brisanje Vaših osobnih podataka, kao i pravo na prigovor na obradu osobnih podataka. MISTERIJA će ispraviti ili izbrisati Vaše osobne podatke, osim ako ih moramo zadržati zbog legitimnih pravnih ili poslovnih interesa.

Ukoliko imate primjedbe na obradu, korištenje ili pohranjivanje Vaših osobnih podataka, slobodno nam se obratite. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom, imate mogućnost obratiti se nadzornom tijelu, Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Svi zahtjevi ili prigovori u vezi osobnih podataka koje prikuplja MISTERIJA moraju se podnijeti u pisanom obliku službeniku za zaštitu osobnih podataka. Zahtjev mora sadržavati e-mail adresu koju ste naveli prilikom registracije kao i e-mail adresu na koju želite dobiti odgovor (ukoliko nije ista kao e-mail adresa s koje ste poslali zahtjev). MISTERIJA će Vam podatke, u primjerenom roku, dostaviti elektroničkom poštom na e-mail adresu navedenu u zahtjevu.

Adresa službenika za zaštitu osobnih podataka MISTERIJA je: info@hotelmurum.com Skrećemo Vam pozornost da prije postupanja po Vašem zahtjevu možemo od Vas zatražiti više informacija radi utvrđivanja Vašeg identiteta. Također možemo od vas zatražiti više informacija kako bismo utvrdili jeste li ovlašteni podnijeti zahtjev ako to činite u tuđe ime.

SIGURNOST VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

U potpunosti smo predani zaštiti podataka od neovlaštenog pristupa, otkrivanja ili brisanja, neovisno o mjestu pohrane ili obrade, kao i formatu u kojem se nalaze. MISTERIJA koristi usluge pouzdanih informatičkih partnera koji su obvezni primjenjivati visoke standarde informatičke zaštite.

MISTERIJA primjenjuje priznate standarde informacijske sigurnosti:

  • provodimo tehničke i organizacijske mjere zaštite temeljene na rizicima,
  • provodimo tehničke i organizacijske mjere zaštite temeljene na rizicima,
  • minimiziramo izloženost podataka,
  • provjeravamo metode prikupljanja, pohrane i obrade podataka,
  • gdje je to moguće, štitimo podatke pseudonimizacijom i anonimizacijom,
  • ispitujemo organizacijske i tehničke mjere zaštite,
  • ograničavamo pristup osobnim podacima na zaposlenike, ugovorne radnike i predstavnike koji su dobili dopuštenje za korištenje osobnih podataka na ograničen i kontroliran način na temelju korisničkih zadataka i koji su dužni pridržavati se strogih ugovornih obveza povjerljivosti

MISTERIJA poduzima sve mjere kojima se mogu identificirati problemi, kao i mjere za minimiziranje potencijalnih šteta.

Ne zaboravite da ste i vi naš partner u sigurnosti. Potičemo vas da poduzmete korake kako biste zaštitili svoje osobne podatke (uključujući lozinku) i da se nakon korištenja uvijek odjavite s mrežnog portala.

Ukoliko se osobni podaci koje obrađujemo prenose izvan Europske unije i Europskog gospodarskog prostora jer je to nužno za tehnički izvršenje usluge koju korisnik traži, MISTERIJA će poduzeti razumne mjere kako bi osobe kojima se podaci dijele, koje su nalazi izvan EU, poduzeti odgovarajuće mjere za zaštitu navedenih podataka i pružiti zaštitu u skladu s ovim Pravilima privatnosti.

RAZDOBLJE ČUVANJA OSOBNIH PODATAKA

Razdoblje u kojem MISTERIJA čuva osobne podatke ograničeno je na strogi minimum, stoga MISTERIJA propisuje razdoblja pohrane ili periodičnog pregleda pojedinih osobnih podataka kako se isti ne bi čuvali dulje nego što je potrebno za ispunjenje svrhe za koju su prikupljeni.

Nakon isteka roka MISTERIJA će osobne podatke brisati, a ukoliko su podaci nužni u svrhu izrade statističkih pokazatelja, analize ili arhiviranja ili nekog drugog legitimnog interesa MISTERIJA, poduzet će se sve mjere za anonimizaciju osobnih podataka.

PRIMJENA KOLAČIĆA

MISTERIJA koristi alate pomoću kojih analizira korištenje internetskog portala MISTERIJA i pomoću kojih možemo prikupiti određene podatke o Vama, čime dolazimo do saznanja o potrebama naših posjetitelja i/ili korisnika, a čija je svrha poboljšati kvalitetu našeg ponuda.

S tim u vezi koriste se takozvani kolačići, kao i neki drugi alati.

Korisnik i/ili posjetitelj može odbiti ili izbrisati kolačiće kroz odgovarajuće postavke na svom računalu, koristeći postavke preglednika koji koriste. Međutim, to može rezultirati time da neke funkcije internetskog portala MISTERIJA više neće biti u potpunosti upotrebljive.

Navedeni alati prikupljaju i pohranjuju neke tehničke podatke, uključujući IP adrese korisnika i/ili posjetitelja.

Više o kolačićima i drugim alatima koje koristimo možete pronaći ovdje.

POVEZNICE NA DRUGE WEB STRANICE

Ova web stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice kojima upravlja MISTERIJA ili druge organizacije koje imaju vlastitu politiku privatnosti, stoga vam skrećemo pozornost da se upoznate s njihovim uvjetima korištenja i politikom privatnosti prije nego što im date bilo kakve osobne podatke, jer MISTERIJA ne preuzima odgovornost za te web stranice ili organizacije koje njima upravljaju.

DRUŠTVENE MREŽE

Ova web stranica može koristiti određene elemente društvenih mreža kao što su Facebook, Google+, Pinterest i druge, koje imaju vlastita pravila o privatnosti, stoga vam skrećemo pozornost da se upoznate s njihovim uvjetima korištenja i pravilima o privatnosti prije nego što im pošaljete bilo kakve osobne podatke jer MISTERIJA ne preuzima nikakvu odgovornost za ove web stranice ili organizacije koje njima upravljaju.

PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Ova Pravila o privatnosti zamjenjuju sve prethodne verzije.

Politika privatnosti je zadnji put ažurirana: veljača 2024.

MISTERIJA zadržava pravo izmjene, izmjene i/ili dopune ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku. Sve izmjene Pravila objavit ćemo na Internet portalu MISTERIJA, au slučaju značajnih promjena o tome ćemo Vas obavijestiti na jasan i razumljiv način.

Close
Close